10 bananer for en ti’er

Ja, dette tilbud ser man jævnligt! Det gode gode spørgsmål er så, hvor mange af de 10 bananer, der havner i skraldespanden? Tilbudet med de 10 bananer for en ti’er er dog temmeligt svært at modstå. En banan for en krone – det er da superbilligt! Men havner de 5 i skraldespanden, havde det givetvis været billigere at købe fem styks – og så bare betale normalprisen.

Men kan du ikke modstå (jeg må indrømme, at det kan jeg heller ikke), er der dog muligheder for at de ikke ender som affald. For man føler sig en smule dum når det sker!

Opbevaring af bananer!

Undrer du dig over, at bananerne hurtigt bliver brune selvom du opbevarer dem i køleskabet? Det er sådan set ikke så underligt – bananer skal nemlig ikke – i modsætning til så mange andre fødevarer – opbevares koldt. Så her er det køleskabet, der er problemet.

Faktisk er stuetemperatur også i overkanten. Det kan være svært at finde et sted med den ideelle temperatur. Bananer opbevares nemlig  ideelt ved temperaturer på 12- 14 grader. Så du skal heller ikke placere dem det varmeste sted.

Bananer bør desuden ikke opbevares sammen med æbler. Æbler indeholder nemlig ethylen,  der modner andre frugter. Og netop bananer er meget følsomme overfor dette.

Sådan kan du bruge bananerne

Er du kommet i besiddelse af for mange bananer, er der stadig et par muligheder for at få dem brugt – uden at skulle spise dem i en fart.

Frys bananerne ned. Jo, bananer kan godt fryses – det er bare ikke alt, de liBananer - få brugt bananerne før de bliver for gamlege kan bruges til. Bananer der er frosne, kan senere bruges til at lave en banankage – eller måske til Bananis. Men de kan ikke bruges bare til at spise. De vil se brune – og ikke særlig delikate ud – men de fejler intet. Og er perfekte til banankage og Bananis.

Læs mere om nedfrysning af bananer

Bag en banankage. Bananer – også dem, der er blevet lidt bløde – kan bruges til en banankage. Har du fået lavet for meget banankage, kan du bare fryse overskuddet ned til senere brug.

Løsfrys bananstumper. Du kan senere lave en ekspress bananis. De skal bare blendes sammen med lidt fløde, sukker og citron. Så har du en bananis, som børn vil elske.

Brug bananerne til babymad. Det kan du både gøre med dem, der er blevet lidt bløde – og dem, der har været frosset. De er ikke kønne, men de smager godt. Og vi ved alle, at babymad ikke ser specielt delikat ud. Det er uden betydning. Babyer reagerer ikke på det visuelle ved maden – kun  det smagsmæssige. Det med at reagere på det visuelle, kommer først senere…

Hav bananerne stående fremme på et bord, hvor du kan se dem. Så glemmer du ikke, at du har dem. Og snupper lettere liiiige en banan – mens de stadig er gode.

Eller væn dig til at købe de bananer, du skal bruge – ikke flere. Men det kan være en smule svært at overholde når tilnbudene lokker…

 

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *