Citrontips – få mere ud af citronen

Citroner er ikke altid nemme at bruge før  de er for gamle. Problemet er, at man ofte kun bruger en lille smule citron ad gange. Og så går der måske nogle dage inden man overhovedet overvejer at skulle bruge citron igen.

Heldigvis er citroner noget af det, man de fleste steder kan købe en-for-en. Men nogle gange hænger man på en 3-4 stykker i en sampak – og så må der findes på noget. Opbevarer man citronen et koldt sted, varen den et stykke tid. Udover det kan man gøre dette:

Frys citronerne – citronterninger

Citroner - få mere saft ud af dem

Citroner - saften fra citroner kan fryses ned

Hvis man er kommet i besiddelse af flere citroner end godt er, kan man vælge at presse al saften ud af nogle af dem og fryse det. Citroner kan udemærket fryses, men det skal være i presset form. Her er det mest oplagte at fryse dem i isterningsbakker, så du får en slags “citronterninger”. Når de er frosset, kan du samle dem i en beholder med låg. Så kan du altid hente citron i passende portioner når du har brug for det. Er det en usprøjtet  citron kan du også med fordel bruge skrællen. Riv den fint – og put også det i en isterningsbakke.

Få mere ud af citronen

Her kommer iøvrigt et lille tip til, hvordan du får mest mulig saft ud af citronen. Der er jo ingen grund til ikke at få så meget som muligt ud af citronerne. Før du skærer citronen over i 2 halve skal du lægge den på køkkenbordet  og rulle den frem og tilbage mens du presser på den. Du må gerne lægge kræfter i  og have fornemmelsen af at du maser dens indre. Du skal dog ikke mase så meget, at der går hul på citronen. Dette frigør den saft, der er indeni citronen. Når du presser den på normal vis – gerne med en gammeldags citronpresser – får du mere saft ud af den end du ellers ville.

Skal du kun bruge en lille smule citron?

Hvis du har en citron og kun skal bruge en lille smule, kan du godt få det ud uden at du skal skære citronen over. Har du først skåret en citron over, er holdbarheden allerede stærkt nedsat. Lav i stedet et lille hul i citronen i den ene ende. Ud af hullet kan du sagtens presse en smule citronsaft. Hullet lukker til igen – og du kan gemme resten af din citron til en anden god gang.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *