Genopfrisk de slatne gulerødder

Kedelige gulerødder? Bare fordi de er blevet en smule kedelige, er der ingen grund til at smide dem ud. De kan faktisk “genopfriskes” så de bliver næsten som nye igen. Det er mest aktuelt hvis man vil spise dem rå eller lade dem indgå i noget, hvor de skal være rå.

Gulerødder – bearbejdes eller rå?

Kedelige gulerødder kan genopfriskes

Er gulerødderne blevet slatne - så giv dem en kur!

Hvis de skal koges eller indgå i en gryderet – eller måske en lasagne – er der faktisk ingen grund til at gøre noget. Andet end man ellers ville gøre med gulerødder. Skulle de evt. have nogle mørke pletter i tilgift, kan de blot skære bort. Og så kan du ellers bruge gulerødderne. de er bare blevet lidt kedelige, og skal de bruges på denne måde, er der ikke engang nogen, der rigtig opdager forskellen.

Skal de derimod bruges rå, skal der lidt mere til. Så skal gulerødderne have en genopfriskningskur. Den består egentlig bare i at gulerødderne puttes i en skål med koldt vand, hvor de får lov at stå  et pat timer i fred og ro.  Det skal være vand, der er koldt, så hvis man har plads, er køleskabet et godt sted. Hvis ikke kan du tilsætte vandet et par isterninger. Er der meget store gulerødder imellem, er det en god ide at skære dem over i mindre stykker. Det giver et bedre resultat.

Efter et par timer er gulerødderne så sprøde igen, at du sagtens kan spise dem rå. Også her skæres eventuelle mørke områder væk. Så opdager man gulerødder, der har ligget lige lidt for længe, behøver man ikke smide dem ud – ikke før man lige har lavet et  genopfriskningsforsøg.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *