Genopliv det tørre brød

Tørt brød – det smider man da bare ud, ikke? Ikke nødvendigvis! Er det brød der er helt tørt kan man faktisk godt lave det til rasp. Det er nu ikke rasp, dette indlæg handler om. Det handler om at få det tørre brød til at blive til noget, vi rent faktisk kan spise.

Det skal lige bemærkes, at muligheden kun er før brød, der er tørt. Er det blevet muggent, er skaden sket – og det skal ud. Ofte er det fordi vi køber brød, der er større end det, vi reelt kan spise. Og hvis man har en mistanke, kan man jo fryse halvdelen ned. Men lad os antage, at skaden er sket.

Kur til tørt brød

Brød - genopliv det gamle brødTricket her lærte jeg af en norsk veninde, mens vi var unge, fattige studerende. Hun kom oppe fra Nordnorge og havde boet steder, hvor der var op mod tyve kilometer til nærmeste indkøbsmulighed. Og så lader man sig ikke skræmme af, at brødet er en smule tørt. Og vi brugte det flittigt – vi havde ikke for mange penge. Nød lærer nøgen kvinde at spinde? Og vi kunne iøvrigt købe gårsdagens rundstykker som “fuglebrød” til ingen verden penge – og så gå hjem og genoplive dem. Der blev ikke noget tilbage til fuglene!

Dette er typisk noget, man vil gøre med franskbrød eller grovbrød. Gør brødet godt vådt med vand eller mælk. Brødet må gerne blive vådt, men ikke smatte helt sammen. Derefter putter man  det i en varm ovn i 4-5 min.  Så har du “frisk” brød igen. Jeg “snød” i hvert fald min søn til at tro, at en flute var nyindkøbt…

Og der er ikke noget i vejen for at gøre det med flutes, boller eller rundstykker.

 

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *