Hvad med rødvinsresterne?

Ja, det er jo ikke altid flasken passer lige til den mængde, vi skal bruge. Og rødvinsflasker har lidt den størrelse, de har. Selvom man kun vil drikke et par glas, er det nødvendigt at åbne flasken. Man kunne så tro, at opfordringen herfra skulle gå på at drikke ud. Drikke hele flasken.

Nej, det handler mere om, hvad man gør, hvis ikke man vil drikke hele flasken  – og heller ikke smide ud.

Eller læs dette tip til at puste nyt liv i rødvinen.

Sådan bevarer du rødvinen

RødvinsresterSæt proppen i igen og sæt rødvinen i køleskabet. Den holder sig fint adskillige dage – nogle gange op mod en uge. Er det et skruelåg, skruer du det på igen. Der findes også specielle propper, man kan sætte i en åbnet rødvinsflaske.

En rødvin, der har stået lidt længere, vil blive kedelig i smagen. Men der går noget længere inden man kan kalde den sundhedsskadeligt! Du ville måske ikke drikke den (medmindre du var meget desperat). Men den kunne udemærket bruges til madlavning.Frys rødvinen til senere brug

Her mener jeg ikke, at du skal fryse rødvinen for senere at kunne drikke den. Det ville næppe være vellykket! Du skal fryse rødvin for át kunne bruge den i madlavningen. Mange steder bruger vi nemlig rødvin i madlavningen – men som regel kun lidt ad gangen!

Frys derfor rødvinsresterne i en isterningsbakke. Så er det inddelt i portioner. Rødvinsterninger! Næste gang du skal lave mad med rødvin, tager du bare det antal rødvinsterninger, du skal bruge. Og du behøver så iøvrigt ikke åbne en ny flaske bare fordi du skal bruge en smule rødvin i sovsen!

Nemt! Og du undgår at smide den gode rødvin ud.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *