Sådan udnytter du frugtresterne!

Hvor meget frugt smider du ud? Indrømmet, meget frugt holder slet ikke så længe, som vi regner med – uvist hvorfor. Det er selvfølgelig en øvelse i sig selv, at prøve at nøjes med at købe den mængde frugt, som vi ved vi kan bruge. Men lad os nu antage, at skaden er sket. Vi har forkøbt os – og vi kan ikke nå at spise al frugten.

Forarbejd frugten

Der er naturligvis muligheder for at forarbejde noget af det, så det kan holde sig længere – og bliver brugt. For eksempel at bage en banankage af bananerne – eller lave en æbletærte af de æbler, der ikke kan holde sig. Det er en god ide, men tager også tid.

Frys frugtresterne

Frugtrester kan fryses og bruges til smoothiesMen her kommer en lidt hurtigere – men på ingen måde mindre effektiv – måde at få brugt sine frugtrester på. Især hvis man hører til dem, der elsker smoothies, er dette intet mindre end oplagt. Smoothies – færdige såvel som hjemmelavede – er meget populære. I de fleste supermarkeder kan man efterhånden købe poser med frossen Smoothie-mix, som man har valgt at kalde det. Og Smoothie-mix er i bund og grund bare løsfrosne frugtstykker. Og det er det, du selv kan lave af dine frugtrester.

Prøv for eksempel med ananas, bananer, ferskner. Eller måske med  nektariner, appelsiner eller grapefrugt? Der skulle heller ikke være noget i vejen for at fryse vandmeloner, bananer eller mango. Og har du nogle rester af bær – næsten uanset hvilke – kan du også lade dem indgå i din egen smoothie-mix.

Hvilken frugt kan fryses?

Nogle er i tvivl om, hvilke frugter der egner sig. Her kan man simpelthen prøve sig frem. Ville frugten ellers være røget i skraldespanden, er der intet forgjort ved det. Selv har jeg erfaret, at sådan noget som æbler ikke rigtigt fungerer.

Er man  i tvivl om, hvad der kan fryses – og hvad der ikke kan fryses – er det altid en god ide at prøve med lidt. Og se om det fungerer. Man bliver tit positivt overrasket. Man kan fryse mere end man lige tror. Og man kan skele til, hvad man kan finde frossen i butikkerne. Kort sagt: Kan de fryse det – ja, så kan du vel også!

 

Astrid

One Comment

  1. Mange frugter (og grønt) skal blancheres før frysning. Her er det svært at prøve sig frem, hvis man ikke ved det. Blanchering er at smide mindre stykker frugt i kogende vand 1 min. Fx. ananas i tern.
    Jordbær, hindbær, brombær, ribs, solbær og lignende kan fryses direkte.
    PS:

Skriv et svar til Lone Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *