Tøm-køleskabet-lasagne

Hvad er der i lasagnen? Vi tænker nok mest på hakkekød, lasagneplader, bechamelsauce og vist også tomat? Ganske rigtigt, men man kan faktisk putte alt muligt i lasagnen. De fleste bruger nok allerede løg og gulerødder som fast ingrediens. Men faktisk kunne man bruge mange flere grøntsager. Og faktisk kan lasagnen bruges til at få brugt grøntsagsresterne, som ellers er i fare for at ryge i skraldespanden.

Og det er lige før, lasagnen kan bruges som en slags tøm-køleskabet-mad. Altså i betydningen at man skal få det brugt før det bliver for gammelt. Og det kan gøres på en måde,så det passer helt naturligt ind. Ingen vil tænke på det som restemad.

Lasagne – den perfekte restemad

Få brugt dine grøntsagsrester til lasagne

Lasagne er den perfekte restemad - du kan "gemme" masser af grøntsagsrester i et fad lasagne

Så før du går i gang med lasagnen, så kig lige køleskabet igennem. Hvilke grøntsager trænger til at blive brugt? Det kan naturligvis være de traditionelle løg og gulerødder. Men det kunne ligeså godt være hvidkål, spidskål eller squash. Eller champignon, bladselleri eller majs? Og hvorfor egentlig ikke aubergine, broccoli eller blomkål. Og tomater – ja, hvad er mere oplagt? Og sikkert også en masse andre ting. Det er nok mest fantasien, der sætter grænser. Og skulle grøntsagerne være en smule slatne er det uden betydning – de kan sagtens bruges i lasagnen.

Og man kan rolig komme lige så meget grønt i som man  bruger kød – sommetider endda noget mere. Og ingen – absolut ingen – vil påstå, at det er grøntsags-lasagne. Og har man lidt tørt brød, kan det laves til rasp og drysses ovenpå. En rest ost ville kunne rives og drysses ovenpå. Faktisk er dette den perfekte måde at få ryddet ud i resterne. Og ikke nok med det: Ingen vil opfatte det som restemad. Det er ikke til at smage eller se. Så medmindre du fortæller det…

Lasagne – få brugt alle resterne (næsten)

Og man vil også kunne bruger rester af tørkost som for eksempel bønner, hvis blod de lægges i blød først.

Grøntsagerne snittes fint før brug – så bliver de meget nemmere en del af lasagnen – uden at nogen opdager det. Man kan evt. lade en køkkenmaskine gør arbejdet. Sidste gang jeg lavede lasagne, kom jeg masser af forskellige grøntsager i. Min søn, som ellers hælder til, at en lasagne skal være koncentreret kød-og-pasta opdagede ikke noget. Jo, en ting: Han opdagede, at der var røde kidneybønner i. Det var nemlig det en eneste, jeg ikke havde hakket.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *