Tøm køleskabet – og få det brugt!

Vi smider for meget mad ud – de fleste af os, i hvert fald. Men, hvordan lærer vi at udnytte resterne. Og så brugt det hele. En del af problemet er nok, at vi slet ikke er vant til at bruge det. For det kan altså også være svært at stå med en masse ingredienser – og ikke kunne finde ud af at få en helhed ud af det. Og hvad gør man så?

Og der er god grund til at gøre noget. Dels fordi det ikke føles helt rigtigt at smide så meget ud. Hver dansker smider nemlig 63 kg mad ud om året. Ud over det er det en dyr fornøjelse. Selvom fornøjelse nok ikke er det rette udtryk.

Tøm køleskabet – inspiration

Alle tiders kogebog - find inspiration til restemad

Sådan bruger du resterne: Find inspiration i Alle tiders Kogebog.

Står man der med en masse ingredienser og en fantasi, der ikke rigtigt kan få noget konstruktivt ud af det, kan man for eksempel gå ind på Alle tiders Kogebog og bruge deres “Tøm køleskabet” funktion. Det er en funktion, hvor du kan indtaste de madvarer, du har i køleskab (eller andetsteds) og så får du en forslag til, hvad du kan lave af det. Alle tiders Kogebog indeholder mange tusinde opskrifter og derfor et utal af muligheder. Her finder du “Tøm køleskabet”(følg linket). Brug den når madresterne er mange – og fantasien sat på standby!

Dette kan være en hjælp, hvis fantasien svigter. Og en hjælp til at komme tilbage på det spor, hvor madrester og småportioner er noget man bruger op – ikke smider ud. Nye tal siger, at en gennemsnitsfamilie nemt kan komme til at smide mad ud for 10.000 kr. Det er mange penge – og det i sig selv kan være en stor motivation. Kunne du ikke sagtens finde noget andet og mere spændende at bruge 10.000 kr. på?

Og samtidigt kan du bruge Alle tiders Kogebog til at lave din egen opskriftssamling.

 

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *