Ananas med det mindst mulige svind

Selvfølgelig smider vi skrællen ud fra mange ting. Nogle steder er den ganske ubrugelig i fødevaremæssig henseende. Men ved en ananas, er det ofte lidt af et dilemma. For når man skærer skrællen fra, kan man udmærket se, at der stadig sidder masser af ananas, som bare ikke er ret tilgængelig.

Ananas - du kan også bruge skrællen

Brug skrællen fra en ananas til huspleje

Nogle gange kan man skrabe noget at det ud – og bruge det i en dessert. Skrællen er lidt træ-agtig og derfor skal den væk, men ofte skal man faktisk skære godt til for at få det hele væk – og dermed forsvinder også en del af den ananas, som det var meningen skulle spises! Mange af os er tilbøjelige til bare at skære fra uden omtanke.

Hvis man bare skærer løs, går der ofte for meget til spilde. Nederst i indlægget her, er der en lille video, der viser, hvordan man skræller en ananas uden at få et stort spild. Men – som de fleste kan se – sidder der stadig noget ananas i skrællen.

Ananas – brug også skrællen

Skrællen på en ananas kan man faktisk også bruge – omend måske ikke til at spise. Man kan bruge den til hudpleje. Der findes nemlig masser af det, vi kun betragter som mad, der kan bruges i hudpleje. Ananas er en af tingene

Ananas kan nemlig også bruges til kropspeeling – så tænk dig om 2 gange, inden de sørgelige rester af ananassen ryger ud. Ananas indeholder nemlig frugtsyre, og frugtsyre gør døde hudceller nemme at fjerne. Den fjerner samtidigt olie og snavs fra overfladen huden. Man kan ganske enkelt skrubbe huden med indersiden af ananas-skrællen. Det træ-agtige i ananas-skrællen er også med til at exfoliere -lidt på samme måde som en loofah eller en hamphandske.

Og duften er også ganske behagelig – det kan vel kun være et plus.

Ananas til ansigtspleje?

Når du laver denne ananaspeeling, er der et sted, du skal undgå: Ansigtet. Behandling med skallen fra en ananas vil ganske givet være lidt for hårdhændet til ansigtet. Ikke at ananas ikke er godt for ansigtshuden – det er det ganske givet. Men her er du nødt til at bruge lidt af frugtkødet i stedet. Du kan blende eller mose det – og derefter bruge det som en slags ansigtsmaske. Vil du gerne bruge ananas i ansigtet, skal du bruge en smule af frugtkødet fra din ananas. Du kan mose eller blende det – og derefter bruge det i ansigtet.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *