Bag brødet selv

Brød, der bliver for gammelt, er en del af de flestes dagligdag. Fordi vi fejlvurderer behovet – og ofte også fordi brød fås i bestemte portioner – der er for store for mange husholdninger. Og brød holder sig ofte ikke nær så længe som vi forventer. Hvilket måske også har noget at gøre med, at mange smider brød ud, som de synes er blevet lidt kedelig – omend ikke tilnærmelsesvis sundhedsskadeligt.

Vi er vant til, at brød et frisk – ikke noget med, at det lige skal have en tur på risteren – eller man måske må acceptere, at det er “knap så spændende”. Måske fordi vi har råd til rent faktisk at smide det ud – og købe nyt. Men, selvom vi har råd er det stadig ikke hensigtsmæssigt!

Brød – bag det selv – nemt

I stedet man man begynde at bage selv. Og det er mange muligheder for dem – der sværger til frisk brød:

  • Du kan nøjes med at bage den mængde brød, du skal bruge.
  • Brødet er nemt at variere
  • Du får frisk brød når du har brug for det
  • Du har mel og andre ingredienser “på lager” i stedet for brød. Og det holder sig meget længere end det færdige brød.

Og den der med, at brød er svært at bage, holder ikke mere. Takket være moderne teknologi…

Lad bagemaskinen  gøre det hårde arbejde

Bag selv brød - breg bagemaskinen

Bag brød selv - lad bagemaskinen gøre arbejdet

Er problemet, at man gerne vil slippe for at det med at ælte og røre i en uendelighed, er der også råd for det. Enten i form af en bagemaskine – eller en god røremaskine. En bagemaskine kan idag købes for omkring 300 kr. – en røremaskine er noget dyrere, men kan så altså bruges til mange andre ting.

Dvs. at man kan få det friske brød, mens meget af besværet ved det er forsvundet. Ved bagemaskinen er det sådan set så nemt, at du kan hælde alle ingredienserne i – og efter 2-3 timer kan du så hente dit friske brød. Så bliver det ikke meget nemmere.

Og der er heller ikke noget i vejen for bare at få maskinen til at ælte dejen – og så lave boller af dem. Og så kan en bagemaskine også sagtens bage kage – men det er en anden historie…

Hjemmebagt brød er billigt

Desuden er der den åbenlys fordel: brødet er meget billigere. Brødpriserne er stedet meget igennem de sidste år. Et bagerbrød koster nemt 25-30 kr. Det kan du få store mængder af brød for, hvis du selv bager.

Astrid

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *