Drop de spontane indkøb

Egentlig regnes spontanitet for at være noget positivt! Men her kommer så lige et område, hvor man bør tøjle sin spontanitet! Spontane indkøb er alt for dyre. Spontane indkøb koster dig for mange penge – og de resulterer nemt i, at an masse mad havner i skraldespanden! Og det er der nok ingen, der vil kalde positivt.

Så er man den spontane type, bør man lige overveje om man ikke – bare lige på dette område – kunne pakke det lidt sammen. Og finde sit organisatoriske, systematiske jeg frem. Nej, så kedeligt er det heller ikke. Det handler bare om planlægning – ikke andet.

Impulskøb i supermarkedet?

Pas på imdpulskøb i supermarkedetFor problemet er ofte alt det, man “bare kommer til” at smide ned i indkøbsvognen. Som ikke var en del af planen. Det er en form for impulskøb – det var noget, man lige fik lyst til. Fordi det er noget nyt? Eller fordi det er billigt? Eller måske fordi det bare er der? Eller fordi det kunne bruges, hvis der nu kommer gæster i weekenden? Eller fordi du ikke har smagt det før? Eller måske kan ungerne lide det? Eller….

Hvem kender ikke det scenarie, hvor man går ind i supermarkedet for bare lige at købe en liter  mælk, 1 kg. gulerødder og en pakke rugbrød. Når man når til kassen, bliver der sagt 167,50 – og først der undrer man sig over, hvad pokker, der egentlig skete?

Indkøbslisten

Indkøbslisten er et værn mod dette. Hvis man på forhånd har lavet en liste over, hvad man skal bruge, slipper man for dette. Så skal man i realiteten bare hente det. Det kræver naturligvis, at man er i stand til at overholde den.Dvs. kun købe, hvad der står på listen.

Hvis det ikke står på listen er det ikke vigtigt! Du slipper sådan set ikke for fristelserne – de er der stadig. Men du slipper for at give efter. Lidt firkantet sagt: Hvis det var noget, du virkelig havde brug for, så stod det vel på indkøbslisten, ikke?

 

 

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *