En stor bakke chili tager tid at bruge

Jeg er ofte fristet, hvis jeg ser en stor portion chili – ikke mindst hvis prisen er rigtig. Jeg elsker chili – og mener, at man altid burde have det i huset. Problemet er så, at jeg overvurderer behovet. Chili er som bekendt noget, hvor man ikke skal bruge så meget af gangen.

Alligevel er jeg kommet om ved det uden det store spild. Det kommer man nemmest, hvis man allerede når man kommer hjem med “rovet” erkender, at dette vil det tage en rum tid at få brugt op. Der er flere ting, man kan gøre.

Chili kan tørres og så gemmes i en krukke til senere brug. Jeg synes dog ikke, at det giver den smag, jeg gerne vil have. Derfor har jeg et par andre metoder:

Frys Chili

Chili - hvor længe kan det holde sig?Chili kan faktisk godt fryses. Men det er en god ide, at dele det ind i passende portioner. Put chili’erne i en blender eller køkkenmaskine. Det giver en slags chili-mos, som man kan putte i en isterningsbakke. Så får man en slags chiliterninger, som man kan indpakke en for en. Når man senere skal bruge chili, kan man bare hente en af terningerne i fryseren. Lav dem i den størrelse, der passer til de mængder chili, du normalt bruger.

Lav din yndlings chili-mad

Jeg gør sommetider det – hvis jeg har fået for meget chili – at jeg laver min yndlingsmad med chili og så putter den i fryseren. For eksempel chili con carne og en tomat-chili-sovs. Så har jeg det i baghånden, når jeg skal bruge noget hurtigt mad en dag.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *