Er vi blevet for rige?

 Er det derfor, vi smider så megen mad ud? Det var det, jeg på et tidspunkt kom frem til. Jeg tror, der er noget om snakken – men det er ikke den fulde sandhed. Men det er sådan, at de lande, der ikke er så rige som os, de smider mindre ud.

Tænk lidt tilbage…

Nej, det er ikke fordi jeg vil prædike om ”de gode gamle dage”, hvor man udnyttede selv kartoffelskrællerne. Der er der ikke mange af os, der vil hen igen.  Og vi befinder os også meget, meget langt derfra,

Men tænker jeg bare et par årtier tilbage, kan jeg ikke mindes, at jeg (eller andre, for den sags skyld) smed mad ud i det omfang, jeg ser i dag. Vi havde ikke så mange penge. Jeg taler ikke om fattigdom, bare ikke råd til at kyle ud og købe noget andet.

Hvis du nu bare ikke havde pengene

For mit eget vedkommende er det ikke mange år siden, at jeg levede som enlig mor på SU.

Som de fleste ved, er der ikke meget at rutte med på et SU-budget. Så jeg smed betydeligt mindre ud end jeg gør i dag. Man får det spist, for man kan da ikke bare gå ud og købe noget andet. Jeg skal lige sige, at vi levede udmærket dengang, min søn og jeg. Vi udnyttede bare, hvad vi havde. Men afsavn var der på intet tidspunkt tale om.

Det kom bare helt af sig selv.

Skal vi lege ”fattige”?

Og det ville der heller ikke blive, hvis vi skulle gøre det i dag. Det var nemlig ikke noget, der blev tænkt over. Det kom af sig selv. Det er i virkeligheden bare vaner. Vaner som dog har flyttet sig gennem de sidste år.

Måske kunne man bare løse problemet ved at skære ned i madbudgettet? Skal vi måske bare lege, at vi ikke har pengene?

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *