Få brugt tomaterne!

Ja – eller køb færre. Altså det antal du bruger! Tomater, der bliver for gamle! Dette er en af de ting, jeg ofte kommer til kort over for når jeg skal prøve at holde madespildet nede. Tilsyneladende forkøber jeg mig. Jeg må regne med, at jeg bruger mange flere tomater end jeg først havde antaget.

Hvad så? Jo, der er flere muligheder. Og den ene udelukker ikke den anden! Tomatspild kan der tages hånd om. Det er lidt ærgrerligt med alle de gode tomater, der bare ryger ud.

Tomater kan bruges til mange ting.

Pas på under Få brugt tomaterne inden de bliver for gamleindkøb. Hvor mange tomater kan du reelt spise? Køb ikke en masse, bare fordi der er tilbud!

Flå tomaterne! Hvis man  er tidligt ude – altså før tomaterne bliver for gamle – kan man lave flåde tomater. Hvis man skolder tomaterne hurtigt, kan man nemt flå skindet af. Denne slags flåede tomater skal gemmes i fryseren.

Tomater, der bare er blevet lidt bløde, men ikke dårlige, kan udemærket bruges. Er det kun et lille område, det er galt med, så skær det fra. Er tomaterne bare småbløde over det hele, er der stadig mange ting, de kan anvendes til. Kort sagt, kan de bruges, hvor de ikke skal bruges rå!

  •  Tomatsuppe kan sagtens laves af  tomater, der er lidt bløde.
  • Tomaterne kan indgå i en gryderet
  • Tomaterne er stadig meget velegnede til for eksempel pizza
  • Lad tomaterne indgå i Lasagne eller en anden pastaret.

Ingen sundhedsfare – bare kedelige tomater

Jeg skal lige understrege, at det, jeg taler om her, ikke er hverken rådne eller mugne tomater. Det er tomater, der på ingen måde er sundhedsfarlige. De er bare blevet lidt kedelige. Og mange vil derfor vælge at lade dem ryde ud. Men det er der ingen grund til. Bare man bruger fantasien.

I virkeligheden drejer det sig allermest om at være ude i tide – inden tomaterne er helt uspiselige.

Tomatindkøb for små husstande

For små husstande – 1-2 personer – er de mængder, man køber i almindelige supermarkeder, for store. Det kan være en ide at købe ind steder, hvor portionerne er mindre – for eksempel en grønthandler. Mange vil nok sige, at det er for dyrt. Men hvis man køber billigt ind  af tomater og ender med at smide halvdelen ud, kan det næppe betale sig!

 

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *