Ferie-fælden

Ferietiden er et af de tidspunkter, hvor vi har en smule svært ved at lave madplanlægning. Og det kan nemt betyde, at man smider alt, alt for meget ud. Og ja, det er sket flere gange her i huset, at alt for meget er røget ud, fordi vi ikke lige havde tænkt os ordentligt om.

Denne gang skulle det så være anderledes. Og det blev det – selvom et par ting stadig kunne have været gjort bedre. Vi gik sådan frem:

  • Ca. en uge før vi skal afsted, drosles madinkøbene kraftigt ned – i hvert fald hvad angår de fødevarer, som ikke kan holde sig.
  • I denne uge spiser vi, hvad vi har. Ganske få friske madvarer købes ind, men kun i et omfang, som kan nå at blive brugt inden vi rejser.
  • Vi spiser restemad de sidste par dage.
  • Vi sørger derefter for at “redde hvad reddes kan”. Dette er hvad vi i denne omgang gjorde med vores rester;
    • En rest tomater til flåede tomater – som laves til tomatsauce, som kan fryses til senere brug.
    • Dette redder samtidig 1/4 liter fløde, som ender i selvsamme sovs,,
    • En rest karrykylling frosset ned til senere brug.
    • En rest sødmælk ender som grundsovs (mælkesovs)
    • Og en bakke chili bliver frosset ned som chiliterninger
    • En rest rugbrød fryses
    • Resterne af brød og pålæg bruges til at lave sandwiches til turen
    • Madvarer, der skønnes at kunne holde sig, gøres der intet med. En ost, noget hamburgerryg osv. klarer frisag. Det samme gælder en portion æbler.
  • Desuden tjener disse “reddede madvarer” som lager til når vi kommer hjem. Vi kan sagtens klare os de første par dage – så vi behøver ikke handle ind – hals over hoved.

Så denne gang er anderledes. Men det kræver planlægning. Ellers var der givetvis røget en masse ud. Så det, jeg i hvert fald kan konkludere er, at uden at planlægge går det ikke.

Til gengæld tror jeg, at man kan vænne sig til at lave denne planlægning, så det ikke føles besværligt – men derimod falder naturligt. Hvis man altså arbejder med det til daglig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *