For 2 kroner røget skinke

For 2 kroner får man vel ikke meget skinke, skulle jeg mene! Og så alligevel. For jeg har lige købt en pakke røget skinke i Brugsen for 2 kr. Der var sådan set ikke noget galt med skinken – andet end det var sidste dag, den måtte sælges. Når sidste salgsdato er så nært forestående, så koster varerne ikke ret meget. Det siger sig selv.

Og det er jævnligt, at jeg finder denne slags “last-minute-varer” til noget, der ligner spotpriser. Fik også fat i et helt rugbrød til en flad femmer. Og en pakke rullepølse til 2 kr. For det er billigt, når det er i allersidste øjeblik, man køber.

Sidste salgsdato….hmmm…

Heldigvis er det, vi kender som sidste salgsdato til den hysteriske side. De fleste har nok efterhånden fundet ud af, at varerne ikke bare tilnærmelsesvis er fordærvede, når denne grænse passeres. Der er stadig godt til til at spise dem! Dem, der tager den slags for bogstaveligt, vi naturligvis ikke købe disse “tilbud”, men jeg er sikker på, at der er mennesker nok, der vil.

Coop har taget dette skridt i kampen med madspildet – og det kan vi, der ikke tager datomærkningen så højtideligt, nyde godt af . Ideen er, at de varer, der nærmer sig sidste salgsdato, sættes ned til en passende pris, så de kan nå at blive solgt i tide.Alternativet er nemlig ofte, at de ryger ud i affaldscontaineren. Varerne vil blive mærket tydeligt med, at de er ved at udløbe, så man ved, hvad det er man køber.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *