Fryser-fælden

Hvad gør man med mad, man ikke kan nå at spise? Ja, en af mulighederne er at putte det i fryseren. Og det er heller ingen dårlig ide. Men det kræver, at man har en ide om, hvad man vil med det. For hvem kender ikke det med at hobe masser af mad op i fryser – for så på et senere tidspunkt at smide det ud?

Så er man gået i fryser-fælden! For det hjælper ikke noget, at man fryser det først! Men har man smidt det i fryseren, har man god samvittighed. For man har jo ikke smidt det ud, vel?

For lille fryser – for stor fryser?

KummefryserVil man passe på ikke at smide ud, er en fryser med en vis kapacitet virkelig et gode. At skulle nøjes med en lille frostboks, er ikke sagen. Men den slags skal forvaltes med omhu.

Man kan nemlig udemærket få for meget fryseplads. Hvem har ikke hørt om familier med 2 af de store kummefrysere stående i kælderen? Fyldt med halve (eller hele?) grise, slagtede høns i massevis. Og grønt og bær ophobet gennem flere år.

Så har man fået for meget plads – og mistet overblikket. Og det kræver et sandt organisationstalent at overskue 2 kummefrysere af de helt store. Og det burde heller ikke være nødvendigt!

Lille fryser – stort overblik?

Man skal finde ud af hvilken størrelse fryser man har brug for. Da jeg skulle udskifte min fryseboks, valgte jeg faktisk at nedgradere til den mindste model, jeg umiddelbart kunne finde – 95 liter. Og det har faktisk givet mig mere overblik – hvor mærkeligt det end kan lyde.

Den lille fryser tvinger mig til at have et overblik. Eller fylder jeg den med alt og intet.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *