Hvad spiser en fattigrøv?

Ja, det kunne godt lyde som en kedelig omgang – men nej! Mange kender nok kogebogs-serien for fattigrøve – skrevet af Rolf Lund. Det handler i bund og grund om, hvordan man laver ordentlig mad – billigt. Og en af de faktorer, der er med i at få dette puslespil til at gå op, er at udnytte det, man køber!

Jeg ville ellers hævde, at de fleste kogebøger vil bidrage til madspildet, hvis man fulgte dem – fordi de bruger for mange ingredienser. Disse kogebøger gør det modsatte. Man skal betragte sin husholdning som en sammenhængende enhed. Kogebøger handler som regel om en masse, enkeltstående retter.

Men i fattigrøvskogebøgerne er der masser af tips til, hvordan man får brugt det hele. Du kan også finde masser af tips til billig madlavning på Rolf Lunds hjemmeside.

Madbudget 1000 kr/mdl. pro persona?

Kogebog for fattigrøveDels handler det om at købe rigtigt ind. Det handler om, hvilke råvarer, man vælger – ikke alt er lige dyrt. Og så handler det om måden, man laver mad på. Og det er en stor del af at nedbringe madspildet! At bruge resterne – og bruge dem godt. Så gør klar til at revidere din opfattelse af, hvad restemad egentlig er!

Men tilbage med det med de 1000 kr! Hvis du også går efter det økonomiske incitament ved at undgå at smide mad ud, er det en god ide at læse Rolf Lunds udlægning af, hvordan han klarer sig for 1000 kr. i husholdningsbudget. Vi snakker her om 1000 kr. pr. voksen i husholdningsbudget. Og dette må være gode nyheder for enhver, der er lavinkomst!

Måske er dit mål ikke at komme ned på 1000 kr. Det er jo ikke et mål i sig selv. Men inspiration er der masser af. Ikke mindst til, hvordan man udnytter sine madvarer.

Restemad – inspiration

På Rolf Lunds hjemmeside kan du finde inspiration til, hvad du skal stille op med resterne. Her findes ideer til alle de måder, hvorpå man kan bruge sine rester: http://www.rolflund.dk/restemad.htm. Og er man ikke vant til at udnytte resterne – eller ikke rigtigt kan finde ud af hvordan, er inspiration nødvendigt.

Vi skal væk fra den opfattelse, at restemad er andenrangs. Mange forestiller sig en kedelig, grå biksemad – eller en ubestemmelig sammenkogt ret!

Svaret på spørgsmålet er, at en fattigrøv kan spise lidt af hvert. Og spiser ganske god mad. Og det netop til ingen verdens penge. I hvert fald er det muligt – hvis man griber det rigtigt an.

 

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *