Køber du “gammel mad”?

Ville du købe gammel mad? Det lyder ikke særlig spændende, indrømmet! Men det er altså kun gammelt på den måde, at det er lige ved at overskride sidste salgsdato.

Hvilket nogle ikke ville komme i nærheden af – andre ville være mere skeptiske mht. “gyldigheden” af denne udløbsdato. Og det er der god grund til. Udløbsdatoen er på den (absolut) sikre side. Måske til den hysteriske side?

Stol aldrig (helt) på en udløbsdato

I hvert fald kan man som regel spise maden et pænt stykke tid efter. Og flere supermarkeder er i gang med det med at sælge den næsten udløbne mad – til stærkt reduceret pris. Så der er gode muligheder for at gøre et lille kup på denne front. Maden er stadig brugbar et stykke tid – sund fornuft må så afgøre, om du kan bruge det. Blandt andet lancerer Rema 1000 en ny kampagne, der skal skaffe opmærksomhed omkring problemet – og promovere de “udløbne varer”.

Varerne vil altså være tydeligt skiltet – og i sagens natur stærkt nedsatte. Det er sådan set ikke noget nyt, da andre har gjort det tidligere. Det har bare været mere spredt fægtning – her bliver det sat i system. Spotpriser…

Men klækkelige nedsættelser og tydelig skiltning skulle ganske sikkert kunne trække kunder. Så sætter du sund fornuft over sidste salgsdato, er der faktisk penge at spare på dagligvarer.

Forretningen får solgt de varer, der er ved at blive for gamle. Og du kan som forbruger spare penge – samtidig med at det er med til at mindske madspildet. Hvor nogle ikke ville røre maden udløbne mad, vil andre se deres snit til at gøre et kup. http://politiken.dk/tjek/ECE1598966/butikskaede-vil-saelge-aeldre-varer-til-spotpris/

Astrid

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *