Madspild skal stoppes – er du med?

Vi spilder idag alt for meget mad – 63 kg. pr. person i Danmark! Det er alt for meget – og det er ganske udnødvendigt. Dels er der masser af ting, man kan gøre i sin husholdning. Men det er ikke altid nok – for selvom vi som forbrugere har et stort ansvar, er det ikke udelukkende der, problemet ligger.

Vidste du, at der findes en bevægelse, er går til kamp mod madspildet?

16 milliarder kroner?

Foreningen Stop Spild af Mad

Der er madspild i stor stil – både hos producenter og i detailhandlen. Faktisk står det så grelt til, at det koster os 16 milliarder kroner. Det er mange, mange penge. Og det er hvert år. Vel at mærke hvis ikke der bliver gjort noget ved det. Og hvis du ikke allerede vidste det, så er der faktisk nogen, der gør noget aktivt mod det.

Foreningen Stop Spild af Mad er en non-profit frivillig forbrugerbevægelse. Bevægelsen har eksisteret siden 2008 og sætter hele tiden fokus på dette madspild – ikke mindst i medierne. Der er i øjeblikket over 8.000 mennesker, der støtter denne kamp. Det er mange, men det kunne blive mange flere. På hjemmesiden kan du finde masser af facts om madspild – de fleste vil nok blive forbløffede over, hvor grelt, det står til.

Målet med bevægelsen er, at Danmark skal blive dét land i verden, som har mindst madspild. Læs mere om foreningens arbejde på Foreningen Stop Spild af Mad.

Medlemskab af Foreningen Stop Spild af Mad

Stop spild af madDet er en god ide at sætte fokus på madspildet i sin husholdning. Men det er ikke altid nok.

Du kan melde sig som medlem via hjemmesiden. Men der er også den mulighed at tilslutte sig foreningen via Facebooksiden for Foreningen Stop Spild af Mad.

 

 

 

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *