Når juicen ikke bliver drukket op

Halvdelen af juicen står stadig i køleskabet. Den er for gammel nu – vi nåede ikke at få den drukket. Og det er lidt træls at skulle smide en halv karton juice ud. Valget af de store kartoner, dom supermarkederne bruger, er ofte udtryk på en stor overvurdering af, hvor meget juice, vi kan drikke.

Opbevaring i uåbnet tilstand er som regel ikke et problem – det kan holde sig længe. Problemet kommer når man åbner juicen og ikke får den brugt.

Juicen drukner i køleskabet blandt masser af andre drikkevarer. Måske er der bare for meget at vælge imellem?

Undgå at smide juice ud

Pas på med de store juicekartoner. Engang købte man juice i en-liters kartoner. Nu ser man mange steder, at der bruges kartoner på 1½ eller endda 2 liter. Hvis man ikke kan drikke så meget, så køb noget mindre – måske en af de “gamle” 1 liters, som trods alt stadig findes. Hvis man kun har brug for en lille smule engang imellem, så køb nogle af de små juice-brikker, man kan få.

Har du for mange drikkevarer i huset? Måske er der bare for meget at vælge imellem. Mange steder ser man, at der skal være “meget at vælge imellem”. Appelsinjuice, æblejuice, ice-tea, sodavand osv. Hver i familien har deres præferencer. Så er det man må vælge. Det er ikke sikkert, man kan tilgodese alle – altid. Foretag et valg om, hvad det er, der skal være af drikkevarer i denne uge. Og næste uge kan det så blive noget andet.

Og sørg lige for at tænke det igennem, når du åbner en ny karton. Får vi det brugt?

Frys juicen ned! Det kan sagtens lade sig gøre – den kan sagtens drikkes senere. Eller man kan fryse juicen ned i isterningbakker eller isterningsposer. Så kan juiceterningerne bruges, hvis man senere vil lave sine egne smoothies (sammen med frosne frugtrester).

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *