Om at komme til bunds i lageret

Man gemmer mad i skabe, mad i fryser, mad i køleskab. Ofte er der ting der går til af den simple grund, at vi glemmer vi har det. Egentlig er det rart at få bund i tingene engang imellem! Hvilket man naturligvis kunne gøre ved at at tage det hele ud og kigge det igennem. Jeg gjorde noget andet – måske er det ikke alle, der har muligheden?

Helt til bunds i maden

Vi lagrer madrester i fryseren til senere brug

Madrester kommer i fryseren. Men bliver de brugt?

Jeg bestemte mig for at æde mig hele vejen ned gennem fryseren og til bunden af skabene. Jeg havde det perfekte tidspunkt idet min søn rejste et par måneder til Fjernøsten. Han ville muligvis have slået sig i tøjret ved dette lille eksperiment. For det er en del mærkværdigheder, man skal æde sig igennem….

Det skal ikke forstås sådan at jeg slet intet købte. Mælk og frisk frugt nogle få ting mere kunne jeg ikke få ud af mine gemmer – men et langt stykke af vejen kunne jeg udemærket leve af det. Det er rart samtidigt at få ryddet op i det hele, men det er egentlig mere erkendelsen af:

  • Der er alt for mange madvarer, hvis eksistens, jeg havde glemt
  • Jeg lagrer for meget op. Taget i betragtning at der hverken er udsigt til snestorm eller generalstrejke. Og selv det havde jeg ganske givet overlevet uden kvaler.
  • Det er godt at have et grundlager, men har man for meget taber man overblikket. Og madvarerne går for nemt til alligevel.
  • Jeg har samme tider lagt i fryseren for ikke at smide væk. Det er en udemærket ide, men hvis man ikke har en plan med det, ender man bare med at smide ud på et senere tidspunkt.
  • Jeg lagrer mere end jeg behøver.
  • En anden ting, der også afsløres, er det mad man købte uden rigtigt at vide, hvad pokker man skal bruge det til. Det dukker ofte op i bunden af fryseren – og i bunden af skabene. Det er en form for impulskøb – der nemt ender med at blive smidt ud alligevel.
  •  Man kan intet finde, hvis man ikke har system i fryser og skabe. Og har man alt for meget lagret op, kan det kun øge uoverskueligheden.
  • Man tror man kan huske, hvor man har puttet madvarerne i fryseren. Det kan man dog som  regel ikke. Så man ved reelt ikke om det er for gammelt!

Og hvad kan vi så lære af det?

Det er egentlig en morsom oplevelse. Man skal nu spise sig igennem sit lager – og det giver en meget sikker fornemmelse af, hvad der er mening i at lagre – og hvad man skulle være styret udenom. Forhåbentlig til nytte. Og forhåbentlig noget, jeg kan huske fremover. Der er intet i vejen med at begå fejl – man skal bare lære af dem. Hvilket jeg så har sat mig for…

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *