Opbevaring af hvidløg

De fleste kender nok de store ranker af hvidløg, man engang imellem kan købe. Hvidløg i store mængder, samlet i en ranke, der virkelig ville gøre sig i et fransk landkøkken! Problemet er til dels, at hvidløg slet ikke holder sig ret længe, hvis det ikke bliver opbevaret koldt. Og i disse mængder udgør det et endnu større problem.

Vi bruger masser af hvidløg her i huset, så jeg køber dem alligevel. Jeg kan ikke rigtigt stå for dem – masser af hvidløg – billigt! Men hænger man dem op og lader dem være, er det jo en stakket frist. Det rådner lige så langsomt – men sikkert. Det er rent spild – og godt lugter de heller ikke. Hvis sandheden skal frem.

Hvidløg skal opbevares køligt

Og hvidløg bør opbevares køligt hvis det skal have en reel chance for at holde sig. Hvis man skulle putte dem på køl, ville de givetvis fylde alt for meget i køleskabet. Hvor der jo også skal være plads til andet.

Nå, ja – jeg kunne jo også nøjes med de små pakker med 3 i – men de ryger også for hurtigt!

Frysning af hvidløg

Hvidløg skal opbevares køligt

Hvidløg holder sig bedst, hvis det opbevares køligt

Der er faktisk en mulighed mere. Man kan fryse hvidløg. Ideen fik jeg fordi jeg på et tidspunkt selv købte en pakke med frossen hvidløg – for altid at have noget i huset. Det var knust – og derefter frosset. Og det havde tilsyneladende bevaret smagen udemærket. Der var tilsyneladende ikke noget væsentligt kvalitetstab, som man for eksempel ser det ved tørret hvidløg.  Og tanken var den, at når de kan fryse det, hvorfor skulle jeg så ikke kunne?

Så jeg gør det, at jeg knuser hvidløget ligesom de gør. Det kan gøres med en almindelig køkkenmaskine. Og så fryser jeg det ned – inddelt i passende portioner. Det gør at jeg ikke spilder noget af hvidløget.Og det gør, at jeg altid har hvidløg i huset.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *