Pizzametoden

Endnu en metode til at mindske madspildet. Pizzametoden. I bund og grund handler det om alle de ting, man kan få brugt, og samtidigt lave den ret som alle børn – og mange voksne – elsker. Hvad enten de vil være ved det eller ej!

Det handler om alle småresterne, dem som er i farezonen for at ryge ud – blot fordi der ikke er ret meget. Gem dette systematisk og lade det ende sine dage som pizzafyld i stedet for at ende i skraldespanden.

Der er mange ting, der kan bruges. Prøv at se på pizzeriaets menukort – der bruges alle mulige ingredienser. Det er ikke bare ost-skinke-pepperoni. Der er meget, der kan bruges.

Lav pizza – og få resterne brugt

Lav en pizza - og få brugt dine rester

Pizza er perfekt som restemad. Der er ikke meget, der ikke kan bruges som pizzafyld.

Rester af kødpålæg – her kan langt det meste bruges
Grøntsager i (næsten) alle afskygninger kan blive del af en vegetarpizza. Og i øvrigt også bruges i mange af de andre.
Små rester af kylling, rejer eller laks. I princippet alt, hvad der kan skæres ud i små stykker sådan som pizzaingredienser ofte er. Design din egen pizza – husets pizza.

Laver man en stor pizza i bradepande i ovnen, er der jo ingen der siger, at man skal have det samme fyld over hele pizzaen. forskellige områder kan have forskellige ingredienser. Man får en meget varieret pizza, hvor hele familien kan være med. Udover det, er pizza ganske nem at lave – og børnene kan sagtens være med i tilberedningen.

Og lader man dem være med i at lave pizza af rester, lærer de måske også, at rester er noget, vi bruger – ikke noget, vi bare smider ud! Og at restemad ikke behøver at være kedelig mad. Medmindre man synes, at pizza er kedeligt, naturligvis.

Og resterne af pizzaen? Hvis der altså er noget tilbage, vel at mærke! Her skal du ikke være bange for at lave for meget. Det får som regel ben at gå på. Og pizza er jo perfekt til madpakkerne – og til at tage med på vejen…

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *