Rugbrød i store pakker

Rugbrød er noget, man tit ser på tilbud – især de der helt store pakker, som passer fint til en familie på 5. Men hvad hvis man kun er en eller 2 – og alligevel har hang til at bringe rugbrød hjem fra supermarkedet i helkilo-portioner. For det første er det ofte de rugbrød, vi foretrækker her i huset. For det andet virker det ofte en smule dumt at købe en lillebitte pakke til 7,95, når der er et stort, gedigent rugbrød på tilbud for en ti’er.

Men det er der naturligvis også råd for. Det er sådan set simpelt nok.

En stor pakke rugbrød = 3-4 små pakker

Rugbrødet skal naturligvis fryses. Deles op og fryses. Så indgår vi stort set spild på den konto. Først er man nødt til at indse, at rugbrød ikke kan holde sig nær så længe som man. Hvis man ikke kunne komme gennem et helt rugbrød i sidste uge, så kan man sikkert heller ikke i denne uge!

Del rugbrødet op – nu

Rugbrød - køb et stort og del det opOg så er det, man  er tilbøjelig til at begynde at bruge af det. For, vi kan vel altid fryse det senere, ikke? Men nej, det gør galt. Skal man dele ting op i mindre portioner, skal man gøre det med det samme, man kommer hjem med det. Ikke lige vente og se. Til gengæld kan man så undgå at spilde noget af rugbrødet. Og altid lige have en pakke rugbrød i fryseren.

Og så er det også noget bedre rugbrød, man finder frem fra fryseren, hvis det ikke først har stået og blevet halv-tørt…

Begræns brød-variationen!

Og nu vi er ved det med brødet: Man skal være påpasselig med at anskaffe alt for mange forskellige brød, blot fordi de forskellige familiemedlemmer har forskellige præferencer. Man ender op med alt for meget brød. Man bliver nødt til at blive enige.

Her er variation ikke en dyd! “Variation”  af  udvalget af madvarer ender nemt med al for megen smiden væk. Jeg skal lige understrege, at dette ikke har noget at gøre med at spise varieret – det er en helt anden historie.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *