Ryger der for mange appelsiner ud?

Problemet med appelsiner – og mandariner og klementiner, for den sags skyld – er til dels holdbarheden. Eller måske snarere det problem, at er en af dem begyndt at mugne, smitter de lynhurtigt hinanden. Desværre er mange citrusfrugter svære at holde liv i alt for længe. Man skal endda se sig godt for allerede når man køber dem.

Opbevaring af appelsinerne

På et eller andet tidspunkt kan man lugte, at noget er galt – men da er det som regel for sent. Vil man snappe det i opløbet, skal for det første sørge for, at appelsinerne ikke ligger pakket for tæt – og faktisk er det en god ide, lige at checke engang imellem, om der er noget i gærde. Lige pludselig er hele bundtet mugne – og så skal man ikke spise dem. Mandariner er specielt slemme til dette.

Sure appelsiner…?

Appelsiner - får du dem brugt

Appelsiner bliver nemt for gamle...

Et andet problem med citrusfrugterne er, at de ikke altid smager som man regner med. Ikke usædvanlig er de sure – hvilket man selvfølgelig først opdager, når man er kommet hjem med dem. Men de behøver ikke ruge ud af den grund. Der skal som regel kun en smule sukker til at få dem på ret køl. Mange vægrer sig ved at komme sukker på frugt, der jo egentlig skulle være sødt nok fra naturens hånd. Men en gang imellem er det måske et bedre alternativ end at smide ud?

En  nem måde er at skære appelsinerne i skiver eller “mundrette bidder” ligge dem på en tallerken – eller et fad, hvis der er mange. Drys dem med sukker og lad dem hvile en time eller 2. Så er de lige til at spise.

Der vil i øvrigt heller ikke være noget i vejen med at bruge de sure appelsiner til appelsinmarmelade. De vil blot kræve en smule mere sukker end ellers. Eller man kan presse saften ud af den – og tilsætte en smule sukker.

Skulle man have flere sure appelsiner, end man umiddelbart har anvendelse for, kan man jo lave dem til de tørrede appelsinskiver, som så mange bruger til juledekorationerne. De kan ganske enkelt tørre langsomt i en oven. Når de er helt tørre, kan de pakkes i plastikposer – og gemmes til jul.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *