Mad og CO2

Men ikke den eneste grund, skal jeg lige påpege. Dette er en sag, som det kan være svært at argumentere imod. 63kg. mad hvert år. Det er endda ikke så lidt. De miljømæssige konsekvenser, udregnet i CO2-udslip skulle være omkring 150 kg. Og eftersom vores CO2-udslip skal reduceres betragteligt i fremtiden, er her et godt sted at sætte ind.

Mange mennesker står med CO2-problematikken og ved ikke rigtigt, hvor de skal begynde og hvor man skal slutte. Som det ofte er med de store problemstillinger. Men her er et godt sted at begynde.

At spise en elefant…

Hele CO2-problematikken Et eller andet sted må man jo gå i gang. Det er lige som at spise en elefant. Man starter med en bid….

Og her der det sted vi alle kan gå i gang – hjemme i vores eget køkken. Vi kan reducere CO2-udslippet her. Det er ikke det eneste vi kan gøre, men et godt sted at starte. Det koster ikke noget at gå i gang. Tværtimod!

Jeg er – som så mange andre – vanedyr. Jeg gør som jeg plejer. Men bestemmer man sig for det – så kan man lave nye vaner. Men en ting er sikkert – de kommer ikke bare af sig selv.

Spar penge – og CO2

 Du kan spare masser af penge. Jeg kan ikke med sikkerhed sige, hvor meget 63 kg. mad koster. Men jeg er helt sikker på, at det kan ses på en families husholdnings-budget. De 63 kg mad – det er altså pr. person, så er I en husstand på 4, er det bare at gange op. Rigtigt, det giver 252 kg.

Så, hvad venter vi på?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *