Skraber? Grydeslikker? Fadslikker?

Her kommer en anbefaling af et lille køkkenredskab, som jeg mener, vil alle burde have i køkkenet. Egentlig mener jeg, vi omgiver os med mere køkkenudstyr end godt er. Hånden på hjertet: Hvor meget har du stående, som du ikke bruger? Men lige nøjagtigt denne ting er uundværlig!

Det er et redskab, der sørger for, at du kan få det hele ud af en beholder, gryde, skål, fad. Tænk bare på alt det, der sidder tilbage, når vi har forsøgt at skrabe noget af med en ske – eller hvad vi nu ellers har? Denne her får fat i det, du ikke troede, du kunne få med!

“Slik” fadet rent

Skraber? Grydeslikker? Fadslikker?I dag tror jeg egentlig bare, man kalder den en skraber – og det er selvfølgelig også meget kendetegnende. Men endnu mere præcis er den betegnelse, som jeg hørte min mor og bedstemor bruge – en grydeslikker. Ordet fadslikker har også været brugt.

Og den er så effektiv til at få det hele med, at fadet/skålen/gryden bliver helt ren. Den ser nemlig næsten ud som om, den er slikket ren. Deraf sikkert navnet.

Skraberen gør det nemmere

Bruger man den i det daglige, får man langt mindre spild. Spild er jo ikke kun det, vi smider i skraldespanden. Men også det, vi ikke rigtigt får med fordi det er besværligt. Det er det så ikke, hvis man anskaffer en skraber.

En lille sidegevinst er, at det bliver meget lettere at rengøre skålen bagefter. Der sidder ikke mere en masse, som man skal vaske eller skrabe væk.

Og hvad koster så vidunderet? Ikke ret meget. Jeg har købt mine i IKEA for 4 kr. stykket. Så må man gerne ta’ 2.

 

 

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *