Var bananen for gammel…?

Vi ikke altid lige gode til at få brugt frugt, der er lettere anløbent. Altså det, der i bund og grund ikke er noget galt med. Og absolut intet sundhedsskadeligt. Som er æble, der er lidt runkent eller stødt? En banan, der er en smule brun et eller andet sted? Egentlig skulle det intet betyde – eller også skærer man bare den stump fra, der ikke duer. Og spiser resten. Jeg ved godt, at det ikke er alle, der gør det. Men hvor grelt det egentlig kan være, til først op for mig for ganske nylig.

Jeg havde en pause fra arbejde. Det var om eftermiddagen og der står altid frugt til os i kantinen. Denne gang var jeg rigtig heldig for der var lige en enkelt banan tilbage. De er som regel væk før jeg får pause. Den var måske en anelse brun i den ene ende, men herregud? Jeg spiser bananen – uden at skære noget fra. Og uden at tænke videre over det. Og så er det, jeg opdager en, der har stået og kigget på mig.

Hun kigger på mig som om noget er fuldstændigt galt. Kort efter går det op for mig, at det er bananen, der er årsagen. Jeg regner ikke en brun banan for ulækker, men det er der andre, der gør. Jeg har fornemmelsen af, at jeg lige så godt kunne have spist en hundelort! Jeg var ikke “heldig at der var en banan tilbage til mig” – jeg tog bare den banan, som ingen ville spise.

brune-bananerNu skal man naturligvis ikke basere alt for meget på et enkelt mennesker reaktion, men det kan være mere udbredt end som så.

Jeg kan få selv huske, at det ikke var helt let at få min egen søn til at forstå, at der intet sundhedsskadeligt er ved for eksempel et stødt æble. Det er helt iorden – det ser bare lidt anderledes ud…

 

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *