Velkommen til indkøbshelvede…

…uden ind indkøbsseddel! Her kommer et lille scenarie, som mange måske kan nikke genkendende til. Det handler om den måde, vi køber ind på når vi har travlt. Et eller andet sted  ved vi godt, at det ikke er hensigtsmæssigt. Men man bliver nok bare ved indtil man har fundet et alternativ. Og i næste uge har vi sikkert ikke nær så travlt, vel?

Mange handler på vej hjem fra arbejde. Og det er sådan set en udemærket ide – rent transportmæssigt. Der er ingen grund til at fræse mere benzin af end godt er. Men hvis det er uden plan kan det nemt gå sådan:

På vej hjem fra arbejde. Tænker lidt på hvad vi skal spise til aften. Der kommer ikke rigtigt noget frem på lystavlen. Det gør der i øvrigt ofte ikke når vi har travlt. Tankerne er lidt for mange steder på en gang. Nå, men det er da noget, man nemt finder ud af i supermarkedet, ikke? Egentligt pudsigt at jeg bliver ved at tro, at det fungerer på den måde?

Supermarkedet – hvad …… skal jeg købe?

Sidste øjebliks indkøb i supermarkedet

Der er alt for meget at vælge imellem...

Og man suser ind i supermarkedet – har lige et kvarter inden børnene skal hentes. Hvad skal vi have at spise i aften? Ja, øh? Gad vide, hvad vi har derhjemme i forvejen? Har man travlt, kan man givetvis heller ikke huske det.

Man går derfor rundt i supermarkedet på må og så – på jagt efter “det rígtige”. Altså det, der samtidigt er billigt, sundt og hurtigt at lave. men har man travlt, er det ikke sikkert, der går ret længe før man har droppet alle tre principper. Det er der ikke. Og hvis det er, har man ikke åndsnærværelse til at finde det.

Spontanitet? Hvadfornoget?

Åbenbart fungerer det med de spontane madindkøb bedst i teorien. Måske forestiller man sig, at man kommer ind i supermarkedet med masser af overskud og inspiration. På vej hjem fra arbejde! Om igen!

Enden på miseren bliver som regel, at man vælter forskellige ting ned i kurven på må og få – og så må man se, hvad det kan blive til! Og har både en plan B og C. Eller ender på McDonalds? Men egentlig er dette tidspunktet, hvor man ville ønske, man havde lavet en madplan og en indkøbsliste. Det ville betyde, at man vidste, hvad man skulle spise til aften. Og at man – hvis man ikke allerede havde købt ind – nøjagtigt vidste, hvad der skulle købes. Man skulle i så fald bare hente det  – og så færdig.

Så meget for de superfriske råvarer og den gastronomiske kreativitet!

I virkeligheden handler det om at indse, at det med den spændende madlavning og alt det der spontane, ikke har ret meget at gøre i en travl hverdag. Der skal vi i virkeligheden have det, man siger, at små børn skal have:  struktur! Dermed ikke sagt, at der ikke er nogle mennesker, der kan få det til at fungere. Det er dog sikkert at mange ikke kan. Uanset hvor overskudsagtigt, det måtte syne.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *